23.08

När man arbetar i affär så får man faktiskt se det mesta. Nu ska jag berätta för er om de två sorters tanter vi har här i världen.

 

Trevliga tanter och otrevliga tanter. Den första är fridlyst.

 

En trevlig tant är den gosigt mulliga brittiska tanten som kommer in och säger "Hello my dear" och ler med hela huvudet.

 

En mindre trevlig tant är en tant som envisas och tror sig ha rätt, när hon i huvudsak har fel och vägrar ge sig. Och nej, "kunden har inte alltid rätt". Ett vanligt förekommande fenomen då det gäller den sistnämnda arten som även går under namnet; parasit, är att man ofta tycks höra en gäll, otrevlig röst, kanske till och med den otrevligaste rösten i Sverige, säga saker som "lilla vän"på ett hånfullt vis. Forskare har länge studerat dessa arter och har än idag inte kunnat fastställa om detta oroväckande beteende beror på att de är trötta på livet eller är socialt inkompetenta.

 

Just det, det var en grej till. Gå aldrig in i en affär efter att det har ropats ut två gånger i högtalarna att det är stängt och be om att få varan inslagen. Därför. Helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0